Wat is Gua Sha?

"Gua" betekent "schrapen" en "Sha" betekent "gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten".

Guasha is een schraaptherapie welke afkomstig is uit Zuidoost-Azië. Deze techniek is al enkele duizenden jaren oud. Er werd van oudsher geschraapt met diverse hulpstukken zoals bamboe, hoorn, lepels, koperen munten tot in deze tijd met de jadesteen.

In China is deze techniek, die toegepast werd als “huis-tuin- en keukenmiddel”, onder de loep genomen. Medische studie en praktische toepassingen hebben deze techniek uitgediept en een medische wetenschappelijke basis gegeven. Daaruit is de Guasha-techniek ontstaan.

Bij het toepassen van Guasha wordt olie op de huid aangebracht en dan begint het (oppervlakkig) schrapen met de guasha-steen. Door deze schraaptechniek komen de afvalstoffen vrij die zich bevinden in het bindweefsel, spieren, gewrichten en zenuwstelsel. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding en het lichaam wordt gereinigd van afvalstoffen (verzuringsproces).

Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn verschijnen vervolgens plekken die eruit zien als bloeduitstortingen. Deze kunnen in kleuren variëren van lichtrood naar dieprood. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis.

Guasha verhelpt onder andere hoofdpijn, migraine, nek- en schouderpijn, RSI, tenniselleboog, rugpijn, PMS, zenuwpijn, heuppijn en kniepijn